Realistisch
Een goed advies vraagt om een goede inventarisatie van wensen, mogelijkheden en beperkingen. Zo wordt voorkomen dat een computer of programma na aanschaf niet of nauwelijks wordt gebruikt.
Dat kan in het slechtste geval betekenen dat een wens niet uitkomt omdat het gebruik ervan toch niet haalbaar blijkt. En in het beste geval dat een wens wel uitkomt en er een nieuwe wereld opengaat. Dat is realistisch adviseren.
Vakkundig
- Wat is handig? En standaard computer, spraakcomputer, smartphone, of een tablet. En als je dat weet, hoe ontdek je dan welk merk en welk type voor jou het beste is?
- Je kunt niet of niet goed overweg met een muis of toetsenbord. Wat zijn dan de alternatieven? Vergroting, spraakuitvoer, één of meerdere knoppen, spraakinvoer, oogbesturing, een aangepast toetsenbord, aanraakscherm, of wellicht een heel andere aanpassing waar je nog niet aan had gedacht?
- Je wilt e-books lezen of gesproken teksten luisteren, mailen, filmpjes op YouTube kijken, Skypen, boodschappen bestellen via het internet, telebankieren of alsnog leren lezen en schrijven. Maar hoe kom je er achter welke software het meest efficiënt en gebruiksvriendelijk is?
Jikke heeft de vakkennis en de ervaring met beperkingen, apparatuur en aanpassingen. Zij kan dat combineren en zo tot een goed advies komen.
Onafhankelijk
Jikke heeft geen afnameverplichtingen of contracten bij fabrikanten en/of leveranciers en kan dus een volledig onafhankelijk advies uitbrengen. Ze weet de weg als het gaat om vergoedingen door de zorgverzekeraar en het UWV. Dat betekent dat er echt gekeken kan worden naar de beste aanpassing en er ook gezocht kan worden naar minder gebruikelijke oplossingen.
Lees verder over de mogelijkheid van het aanpassen van apparatuur en software.