Inspirerende mensen

Inspirerende mensen die zich ondanks hun beperking(en) ontplooien zoals ze zelf willen. Ik ben er in de loop der jaren heel wat tegengekomen. Sommigen in het echt, anderen alleen “online”. Drie voorbeelden die mij inspireren:

Ismail was eigenlijk de start van mijn eigen onderneming. Ik heb hem begeleid bij het ontdekken van de mogelijkheden van zijn computer met oogbesturing. Eerst gericht op het zichzelf verstaanbaar maken naar de buitenwereld. Intussen heeft hij zich via mailen, chatten, Facebook, internetten en muziek luisteren via YouTube ontwikkeld tot een enthousiast computeraar. Vorig jaar liet hij een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: hij startte zijn eigen radiostation.

Larissa Klaassen leerde ik tien jaar geleden kennen als één van de kinderen op het “laptopkamp” van Visio. Als slechtziende leerling leerde zij daar haar laptop met hulpmiddelen in te zetten voor gebruik in de klas. Intussen is ze stukken slechter gaan zien, maar studeert wel informatica, traint op de tandem voor de paralympische spelen in Rio en is uitgeroepen tot stoerste vrouw van Nederland.

Christoffer Hills kan zijn handen en benen niet gebruiken maar bedient zijn rolstoel, computer, iPad en iPhone met één knop op zijn hoofdsteun. Hij heeft een eigen onderneming als video-editor en maakt hiervoor gebruik van de ingebouwde toegankelijkheid die Apple biedt.
Christoffer post regelmatig nieuwe filmpjes op YouTube en is ook te volgen via Twitter.

Wat ik hiermee wil zeggen? Laat je niet hinderen door je beperking! Zoek een weg om te doen wat je wilt doen en maak gebruik van alle mogelijkheden om je heen.

Geef een reactie