Apps voor bediening met hand

Spelletjes met het touchscreen

Dit is mijn lijst met spelletjes die ook met een matige of slechte handfunctie vaak nog goed te spelen zijn.

De links zijn in principe naar de gratis versie als die er is, zodat je het spel kunt uitproberen. Ik kan van harte aanbevelen om de betaalde versie te kopen als die beschikbaar is. Daarin zijn de reclames dan verdwenen en dat scheelt erg veel ergernis en/of ongewenste aankopen.

Jar of marbles

https://itunes.apple.com/nl/app/jar-of-marbles/id535303811?mt=8

Doel:
De vaas/vazen leeg maken. Door steeds een derde knikker op twee van dezelfde kleur op elkaar te laten vallen verdwijnen ze. De nieuwe knikker hangt boven de vaas. Je kunt op het scherm tikken waar hij moet vallen, maar je kunt ook met je vinger over het scherm schuiven tot de plek waar hij moet vallen en dan het scherm loslaten.

Bediening:
Met een vinger over het scherm schuiven en loslaten, of met een knop en het kruishaar en dan tikken op de plek waar de knikker moet vallen.

Opties:
Zet in de instellingen de laserpointer aan, zodat je ziet waar de knikker zal landen.

Alto’s Adventure

https://itunes.apple.com/nl/app/altos-adventure/id950812012?mt=8

Doel:
Alto is een snowboarder. Hij verdient punten door zo snel mogelijk de berg af te suizen, door allerlei trucjes te doen (salto’s, Lama’s aantikken, over afgronden springen) en opdrachten uit te voeren. De opdrachten worden in het Nederlands gegeven, via tekst op het scherm.

Het spel ziet er erg mooi uit, is eenvoudig in opzet en is heel verslavend!

Bediening:
Op een willekeurige plaats op het scherm tikken. Soms lang, soms kort. De uitdaging zit hem in de timing hiervan.
Gebruik van een externe knop zal niet werken omdat je daarmee de timing nooit goed krijgt.

Opties:
Kies of je de pauzeknop aan linker of rechterkant wilt hebben zodat hij niet in de weg zit bij het spelen.

Cool Race

https://itunes.apple.com/nl/app/cool-race-free-by-top-free/id510064027?mt=8

Doel:
Probeer met je mammoet als eerste de finish te bereiken. Spring over andere mammoets heen door op het scherm te tikken. En als een andere mammoet over jou heen wil springen, kun jij opspringen om dat tegen te houden. Ook weer door op het scherm te tikken.

Bediening:
Ergens op het scherm tikken met je vinger. Timing is wel van belang omdat je op het goede moment over een ander ijsblok heen moet springen.

Aliens like milk

https://itunes.apple.com/nl/app/aliens-like-milk-free/id688153097?mt=8

Doel:
Alex de alien houdt erg van melk maar helaas is de koelkast leeg als hij wakker wordt! Hij gaat op zoek naar koeien die hem wat melk willen geven. Verzamel onderweg de sterren voor meer punten en vermijd de stieren.

Bediening:
Op dingen op het scherm tikken met je vinger. Timing is zelden van belang, maar je moet de dingen op het scherm wel weten te raken. Er zijn geen veegbewegingen nodig, alleen tikken.

Bediening kan ook met 1 knop en het kruishaar wanneer het tikken op het scherm niet lukt.

Sokoboom2Free

https://itunes.apple.com/nl/app/sokoboom-2-free/id854434362?mt=8

Doel:
Een jongetje is opgesloten in de kelder. Hij moet de dozen verschuiven en op de kruisjes zetten. Dan komt het luik vrij waardoor hij kan ontsnappen. Hoe minder stappen je hiervoor maakt, hoe meer punten krijg je.

Bediening:
Door met je vinger op het scherm omhoog te vegen loopt de jongen 1 stap omhoog. Hetzelfde voor omlaag vegen, of naar links of rechts. Dit kan gewoon ergens op het scherm en hoeft ook niet heel snel.

Bediening kan bij dit spel alleen via het scherm of met één knop en de aanwijsmodus. Het lukt niet met de knoppen en de onderdeelmodus.

Super Mario Run

https://itunes.apple.com/us/app/super-mario-run/id1145275343?mt=8

Doel:

Bediening:

Opties: