Apps voor bediening met knoppen

Spelletjes met externe knoppen

Dit is mijn lijst met spelletjes die met één of twee externe knoppen goed te spelen zijn.

De links zijn in principe naar de gratis versie als die er is, zodat je het spel kunt uitproberen. Ik kan van harte aanbevelen om de betaalde versie te kopen als die beschikbaar is. Daarin zijn de reclames dan verdwenen en dat scheelt erg veel ergernis en/of ongewenste aankopen.

MooPuu Free

https://itunes.apple.com/nl/app/moopuu-free-animated-monster/id487253865?mt=8

Doel:
Iedere keer dat je op een deel van het monster tikt, verandert dit. Zo stel je zelf samen hoe het monster eruit ziet. Je kunt gewoon lekker spelen zonder opdracht, of probeer het monster helemaal compleet te maken (alle onderdelen in dezelfde kleur), dan komt hij tot leven! Je kunt foto’s maken van je monsters met de knop rechts bovenaan zodat je die kunt bewaren.

Bediening: Bediening met één knop en de aanwijsmodus. Je kunt ook gewoon met je vinger op het scherm tikken natuurlijk maar de vakjes zijn soms wel erg klein. Tik steeds op een deel van het monster om dat deel te veranderen. Er zijn erg veel combinaties mogelijk en je kunt meerdere keren op een deel tikken.

Busy Bundle 1

https://itunes.apple.com/nl/app/busy-bundle-1/id660198295?mt=8

Doel:
Red de koe uit de boom door hem met de helikopter op te tillen en in het bad te zetten. Dit spel is bedoeld voor kinderen tot en met 6 jaar, maar ik vind hem zelf toch erg leuk. Misschien door de geluidjes. Het heeft niet veel levels, dus je bent er snel mee klaar. Maar het kan een mooie oefening zijn om met het kruishaar te leren werken.

Bediening:
Bediening met één knop en de aanwijsmodus. Bedien de helikopter met de 4 pijltjesknoppen en de zuignap onderaan het scherm door met het kruishaar van de aanwijsmodus erop te tikken.

Kinderen dier schuif puzzel 15 (van Espace Pty ltd)

https://itunes.apple.com/nl/app/kids-animal-slide-puzzle-15/id842272884?mt=8

Doel:
Mooie schuifpuzzel met keuze uit 3 niveaus (aantal vakjes). Hoe minder vakjes je verschuift, hoe meer punten je krijgt.

Bediening:
Bediening met één knop en de aanwijsmodus. Tik op het vakje dat je wilt verschuiven.

Opties:
Je kunt kiezen of je wel of geen nummers op de vakjes wilt om te helpen bij het puzzelen. Ook kun je het geluid uitzetten.

Tip:
Er zijn van dezelfde makers ook andere varianten, bijvoorbeeld met dinosauriërs of afbeeldingen van belangrijke plaatsen in de wereld.

Kid Sudoku HD lite

https://itunes.apple.com/us/app/kid-sudoku-hd-lite/id410176220?mt=8

Doel:
Mooie sudoku puzzel met overzichtelijke bediening. Keuze uit een paar verschillende groottes van de puzzel en keuze uit letters of cijfers. Je kunt een actie ongedaan maken en je kunt een hint opvragen. Als je een verkeerd cijfer plaatst, zie je meteen dat dit niet klopt.

Bediening:
Bediening met één knop en de aanwijsmodus. Tik eerst op het vakje waar je een cijfer wilt plaatsen. Tik dan op het cijfer dat daar moet komen. Wil je een hint? Tik dan twee keer of drie keer op een leeg vakje. Iedere keer verdwijnen er opties en de laatste keer zie je alleen nog maar het cijfer dat daar moet komen te staan.

FixIt – marble run (door AsgardSoft)

https://itunes.apple.com/us/app/fixit-marble-run/id577857845?mt=8

Doel:
De knikkerbaan is kapot, kun jij hem maken? De rode knikker moet naar de groene uitgang. In het begin gebruik je alle stukjes, maar in latere levels is dat niet nodig. Als de baan gerepareerd is, kun je hem testen door op de rode knikker te tikken.

Bediening:
Bediening met één knop en de aanwijsmodus. Elk stukje kun je steeds een kwartslag draaien door erop te tikken. Je kunt dus vaak meerdere keren op 1 stukje tikken.

Tip:
Er is van dezelfde maker ook een andere variant: control box. Hierbij moet je het elektriciteitssnoer repareren.

Dierenrijk gratis editie (Laura Tallardy)

https://itunes.apple.com/nl/app/dierenrijk-gratis-editie-zoek/id827182919?mt=8

Doel:
Zoek de 5 verschillen en geef deze aan door op de plek van het verschil te tikken. Het maakt niet uit of dit in het bovenste of het onderste plaatje is. Je kunt ook nog een hint vragen.

Bediening:
Bediening met één knop en de aanwijsmodus.

Opties:
Het is mogelijk om de timer aan of uit te zetten. Tip:
Er zijn van dezelfde maker ook andere varianten van zoek de verschillen.

Draak Doolhof

https://itunes.apple.com/nl/app/draak-en-ridder-doolhof-red/id564624579?mt=8

Doel:
Jij bent de ridder en je moet de prinses redden. Er zijn 3 soorten spellen, waarvan er 1 zonder tijdsdruk is en de andere twee met tijdsdruk. Dan moet de ridder sneller bij de prinses zijn dan de draak. En daarvoor moet je echt heel erg snel kunnen zijn. Dat lukt niet als je een aparte knop gebruikt.

Bediening:
Bediening met één knop en de aanwijsmodus. Tik steeds op de plaats waar hij in een rechte lijn naartoe kan lopen. Als het dus een langere gang is, van 4 stappen, hoef je niet voor elke stap te tikken. Je kunt dan gewoon aan het einde van dat stuk tikken en dan loopt hij vanzelf tot aan daar.

Opties:
Het is mogelijk om de timer aan of uit te zetten. Tip:
Er zijn van dezelfde maker ook andere doolhofapps. En ook twee zoek de 10 verschillen apps (waarin je maar 2 minuten de tijd krijgt hiervoor…)

VoxMatrix

https://itunes.apple.com/nl/app/voxmatrix/id364581436?mt=8

Doel:
Muziek maken. Tik op een vakje om het geluid van dat vakje aan te zetten of tik nog een keer om het uit te zetten. Een hoger vakje geeft een hoger geluid en een lager vakje een lager geluid (toonhoogte). De tijd loopt van links naar rechts, dus vakjes links hoor je eerder dan vakjes rechts. Je kunt ook gewoon een mooie tekening maken en luisteren hoe die klinkt.

Bediening:
Bediening met één knop en de aanwijsmodus.